رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، افزود:ثبت يک اثر تاريخي يا فرهنگي در فهرست آثار جهاني روال کاملا مشخصي دارد و هر کشور در هر سال ميلادي فرصت براي طرح يک اثر دارد و درصورت رد شدن هر پرونده نوبت آن کشور دچار فرصت سوزي خواهد شد.
محمدي در خصوص پروندههاي ارسالي به يونسکو اظهار داشت: کشورها به ويژه کشور ما هر سال فرصت دارد يک پرونده را براي ثبت در فهرست آثار جهاني تحويل دهد .
وي افزود: در واقع در طول يک سال پس از پيشنهاد پرونده اين کارشناسان بين المللي هستند که بر روند حرکت پرونده نظارت ميکنند و با نظرات آنان است که کار تکميل ميشود و بديهي است هرگونه اعمال نظرهاي کارشناسان ايران در روند ثبت تحت نظارت کارشناسان بين المللي صورت مي گيرد.
تراب محمدي در مورد مشخصات پروندههاي ارسالي و آماده شده گفت: در سال 2008 پرونده کليساهاي تاريخي ارامنه در ايران که در آذربايجان واقع شده اند در فهرست آثار جهاني ثبت شده و پرونده شوشتر براي ثبت در سال 2009 به يونسکو تحويل شد.
محمدي اظهار اميدواري کرد: در سال 2009 نيز اميدواريم که سازه هاي آبي تاريخي شوشتر که کار کارشناسي آن انجام شده ثبت جهاني شود و يکي از سه پرونده، بازار تبريز، بافت تاريخي يزد يا بقعه شيخ صفي اردبيلي براي ثبت در سال 2010 پيشنهاد خواهد شد.
محمدي تاکيد کرد: ديدگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به ويژه رئيس سازمان بر انجام کارهاي کارشناسي است و در خصوص ثبت پرونده ها در فهرست آثار ملي و جهاني نيز همين روال طي خواهد شد.و اميدواريم در سفر قريب الوقوع هيئت دولت به استان خبرهاي خوبي در مورد ثبت اين اثر بشنويم.
وي ادامه داد:سازمان ميراث فرهنگي استان بدون هيچ جوسازي و هياهو و با تاکيد مديران استان پرونده ثبت جهاني بازار تبريز را در اولويت خود قرار داده است . در همين راستا ستاد ثبت جهاني بازار تبريز با رياست استانداري ايجاد شده است و مديريت قبلي و فعلي استانداري نيز بر پيشبرد آن تاکيد داشته و دارند.
وي متذکر شد:اعضاي اين ستاد شامل برخي دستگاهها همچون شرکت گاز، برق، آب و فاضلاب ،شهرداري،آتش نشاني و اتحاديه هاي اصناف بازار و انجمن اسلامي بازار بارها گرد هم آمده اند و بر رفع مشکلات بازار تاکيد کرده و انجام وظيفه کردهاند.
محمدي در پايان اظهار داشت: اين سازمان بارها اعلام کرده است که وظيفه حفظ و حراست از کيان فرهنگي استان و حفظ آثار تاريخي بر عهده تنها يک يا دستگاه نيست و همه به ويژه خود مردم فهيم استان بايد در اين امر شريک و سهيم باشند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي خاطر نشان کرد: شهرداري وظيفهاي سنگين تر دارد و عدم صدور مجوز براي تخريب آثار ثبتي يا صدور مجوز براي ساخت و سازهاي غير مجاز متناسب با آثار تاريخي و معماري به ويژه در حوزه بازار تاريخي تبريز از مهمترين وظايف شهرداري و شوراي اسلامي شهر است که البته اين موارد به خوبي انجام شده است./106
انتهای پیام/